BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ'NDE YAŞAMAK NASIL BİR ŞEYDİR? HOW IS LIFE IN U.A.E ?

Cuma, Aralık 03, 2010

Big Bus City Tour



Cnn'ın iki haftalığına bizi ziyarete gelmesiyle hızlanan günlerde Abu Dhabi'nin henüz keşfetmediğimiz noktalarını da tamamladık. İlk fikir aslında şu 'Big Bus Tour' ile görmediğimiz yerler ile birlikte tüm şehri gezmekti. Ancak rotayı incelediğimde anladım ki kişi başı vereceğimiz 250 Dirhem bu tur için çok fazla. Hem onların saatlerine göre hareket edeceğiz hem de istediğimiz kadar fotoğraf çekemeyeceğiz. Çok doğru bir karar vererek "Driver Ben+Cnn+Nissan+Iphone Map" takımı ile düştük yollara. Bir güne sıkışmadan keyfimizce tadını çıkartıp her yeri gördük.


Her yeri balondan şişirilmiş, tarihsiz bu kentte turist gezdirmek çok anlamsız olsa da devletin çabalarını takdir ediyorum. Olmayan yerleri yaratmış, olmayan kültürlerini sergilemişler, fotoğrafı çekilebilecek her noktayı da turist turlarına ekleyip, insanlara eve döndüklerinde gösterip ilgi çekebilecekleri fotoğraf kareleri yaratmışlar. Fotoğraf karelerinden oluşuyor bu ülke, 2 boyutlu, paravanın arkasında sadece çöl kumundan oluşan bir fon var.. Şimdi sizi fotoğraflarla kandırmaya devam edeceğim.

Irani Market

Sheikh Zayed Grand Mosque

Abu dhabi Caddeleri

Irani Market'ın arka tarafı. Tur ile giderseniz göremeyeceğiniz bir köşe.

Kumda yüzen Gemiler. Port.

Irani Market'ın arkasından.

Irani Market'da yaptığı işi gösterebilmek için beni yerine götürüp, etrafı temizleyip pozlar veren bir gemi ustası. Bu boyutta bir gemiyi yapması tek başına 1 ay sürüyormuş, satış fiyatı da yaklaşık 3000 Dhs imiş.

Irani Market'daki çiçekçiler.

Carpet Souk
"Sex And The City 2" yi seyrettikten sonra burada keşfedeceğim çok yer olduğunu sanmıştım. Bedestenler, çöller, Tarihi çarşılar... Gerçeklerle yüzleşmem uzun sürdü. Bu turu yapmaya karar verdikten sonra araştırmalarım sonucunda öğrendim ki filmde geçen o tarihi çarşı sahneleri Marrakesh'de çekilmiş. Burada aslında ona benzeyen hiç bir yer yok. İnternet sitelerinde adı geçen, tura da eklenmiş noktalardan birisi Irani Market'ın yakınındaki Carpet Souk. Kare bir avluya kurulmuş yan yana dükkanlardan ibaret. 'gel gel bize gel' diye yattığı yerden uyuklayarak işaret eden ve alıcı olmadığınızı anladıktan sonra 'fotoğraf çekmek serbest' diye içeri çağıran esnaflardan oluşuyor. 

Yolumuza çıkan bir arap bayandan öğrendiklerimize göre pazarlık payı yüksek. Oldukça büyük bir halı için aldığı 1200 Dhs'lik fiyatı pazarlıklardan ve gidip gelmelerden sonra 600 Dhs'e kadar düşürmüş.

Emirates Palace

Haritage Village
İlk defa burada deveye bindim. Devenin etrafında fotoğraflar çekip bir tur atıktan sonra bakıcısı amca'nın teklifi ile binmeyi kabul ettik. Kaç para diye sorduğumuzda 'ne verirseniz' der gibi arapça bir şeyler söyledi arkasından 'five' dedi. Sıcağın altında harap olmuş şekilde oturan adama 5 dirhem vermenin bile yetmeyeceğini düşünerek bizi gezdirmesine izin verdik. Her ne kadar ingilizce konuşamasa da çok güzel fotoğraflarımızı çekti.  ikimizi yanyana getirip arkamıza büyük UAE bayrağını da alarak, devenin üstündeki bana ipini de vererek tam turistik kareler yarattı. Daha ne diyeyim ki, bu ülke kendini pazarlamasını çok iyi biliyor.

1960'lardaki Abu dhabi görüntüleri.  Haritage Village, Müze. 

Haritage Village, Müze.

İçinde Tuğralı bir Osmanlı parasını da barındıran ülkelerin eski paraları. Haritage Village, Müze.

Zanaatkarlar köşesi. Demir, Deri, Ahşap ve Yün atölyeleri. Haritage Village.

Sedef ustası. Haritage Village

Haritage Village'dan.
Çömlek ustası, Haritage Village



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum.