BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ'NDE YAŞAMAK NASIL BİR ŞEYDİR? HOW IS LIFE IN U.A.E ?

Cuma, Aralık 03, 2010

Ferrari World


Açıldığını duyduğumuz ilk andan beri heyecanla beklediğimiz Ferrari World'e Kurban Bayramı tatilinde gitme fırsatı bulduk. Burası hakkında söyleyebileceğim tek şey var ki henüz ziyaret için çok erken!. Hiçbirşey daha oturmamış, sistemin oturması için biraz daha beklemekte fayda var zira eğer Roller Coester olmasaydı belki de şu an 'gittiğimize lanet olsun' ile başlayan cümleler kuruyor olabilirdim. Kişi başı 195 Dirhem vererek içeri girdik. Aldık elimize haritamızı bir heyecanla ilk sıramıza girdik. Gittiğimizde yaklaşık saat 13 idi. Eve geldiğimizde ise 22 olmuştu. Toplam bu 9 saat boyunca ne mi yaptık? zannetmeyin ki o oyuncaktan o aktiviteye koştuk. 9 saat boyunca sadece üç şey yapmayı becerebildik, G-force dedikleri asansöre bindik, birer hamburger yedik ve Roller Coester'a bindik! evet sadece bu kadar. Bilet almak yaklaşık yarım saat, G-force'a binmek yaklaşık 1,5 saat, bir hamburger yemek yaklaşık 1,5 saat, roller coester'a binmek ise yine yaklaşık 3-4 saat sürdü.. 

Bir kere baştan söylemem gereken; giderim biletimi alırım istediğim şeye binerim diye bir şey söz konusu değil. 2 çeşit bilet var Exclusive ve General. General 195 ise diğeri 300 Dhs civarında. Tabi ki daha çok para verince generala göre herşeyden daha hızlı yararlanıyorsunuz ancak yine de sıra bekliyorsunuz. Keşke biz de exclusive alsaydık diye başlayan düşüncemiz Roller Coester sırasındaki bekleyişin ardından eğer o kadar para verip de yine bekleseydik daha çok canımız sıkılırdı düşüncesi ile karara bağlandı ve daha çok para vermediğimiz için kendimizi mutlu hissetmeye çalıştık.

İçeride bir takım simulasyon araçlar var ancak kullanmak için önceden randevu almak gerekiyormuş, eğer o sırada almak isterseniz de o gün geç saatlere verebiliyorlarmış dolayısıyla onlardan da yararlanamadık. Araba yarışı yaparım sırada beklemediğimiz zamanlarda eğleniriz fikri de hayal oldu böylece. Başka bir sırada daha beklemeden önce enerjimiz yerine gelsin bir şeyler yiyelim fikri de herşey de olduğu gibi gerçekleştirmesi oldukça zor adımlardan biriydi. Zaten 3-4 tane yemek yenebilecek yer var, 3 tanesi gereksiz pahalı, geriye kalan fastfood seçimi ise size yaklaşık 1,5 saat kaybettiriyor. Altı üstü bir hamburger ve patates ne kadar uzun sürebilir ve ne kadar zor olabilir ki diye düşünmeyin, anlaşılması imkansız şekilde dakikalar boyunca masanıza oturup bekliyorsunuz. Ya karnınızı tıka basa doldurun gidin ya da yanınızda yiyecek bir şeyler bulundurun.. İçecekler için ise en uygun çözüm bir kere 30 Dhs verip aldıktan sonra sınırsız bütün yemek köşelerinden doldurtabildiğiniz kırmızı Ferrari şişeleri.

Dünyanın en hızlı Roller Coester'ına binmek hiç de kolay olmadı. Aşağıda zaten sıranın neye benzediğine dair görüntüler var. Hayatımda görüp görebileceğim en karmaşık, en zorlu, en uzun sıraydı. Hintler, araplar, avrupalılar, müslümanlar, açıklar, kapalılar.. Bir mahşer yeriydi sanki. Dip dibe geçen bekleyişte kimi zaman tartışmalı anlar kimi zaman alkışlar ve çok saçma kareler ortaya çıktı. Öne geçmeye çalışan 'teenage arap' gençleri, saatler süren bekleyişte sigara yakanlar, benim gibi haksızlıklara tahammülsüz olup öne geçmeye çalışanları uyaranlar, uyaranları alkışlayanlar, sıra demirlerine çıkıp arapça şarkılar söyleyip el çırpan arap erkekleri vs vs... Muhtemelen ülkenin ileri gelenleri tarafından kapatılan sürüşler yapıldı, sırada beklemeden yan taraftan öne geçirilen 2-3 kişi oturtuldu ve sıradan kimse alınmadan çalıştırıldı, buna "RollerCoester kapatmak" diyorlar heralde. Büyük bir sinir harbi yaşanıyordu ve galibi susmayı becerebilen, sabırlı insan evladıydı, ben değil. 

Neyse ki Roller Coester bünyeyi altüst etti de çıkışta aklımızda sadece bu kısa öldürücü zevkin hazzı kaldı.










G-Force (asansör)



Haritadan ileriki adımlarımızı belirlemeye çalıştığımız anlar. Henüz zaten çok şansımız olmadığını bilmiyoruz.

G-force

Roller Coester (Formula Rossa)




Deneme sürüşleri

Sıraya dahil olduğumuz noktalar. Henüz üst kattayız. Ortada duran tabelada yazan şey 40 dk sonra aşağıdaki sıraya inme şansı elde edebileceğimiz.

Arkamızda devam eden sıra.

Alt kata inme şansını yakaldığımız ilk anda yüzümüze çarpan sıra gerçeği. Gördüğümüz tek şey 'hengame'. Yine sağ taraftaki tabelada geçen iddialı rakam 123!. Yani sıranın başına ulaşmak için de bu sefer 123 dakimamız olduğu iddia ediliyor.

Başlangıcın diğer yarısı. Sol tarafta kısa yoldan u dönüşü yapan yol exclusiveler için.

Herkesin üstüne giydiği şu kırmızı şeyler üşüyenler içinmiş. 

Cnn'ın deyimiyle "klub klan klon"lar gitmeye hazırlanıyor..

Başa yaklaştığımız dakikalarda arkamızda kalan sıra. Geldiğimiz yön görebildiğiniz son noktanın sağında kaldı.












Bu fotoğrafı çekmek bile bütün sıkıntılarımı unutturabilir.



Biletimiz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum.