BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ'NDE YAŞAMAK NASIL BİR ŞEYDİR? HOW IS LIFE IN U.A.E ?

Salı, Aralık 07, 2010

National Day


İlk defa buranın National Day'ine tanık oluyoruz. 39. yıllarını kutladılar. Yani bu yaşadığımız ülke 39 yıl önce kurulmuş, evet sadece 39!. Annemden ve rahmetli babamdan bile genç bir ülke. Dedem şu an 96 yaşında, zamanında Bulgaristan'dan Yalova yerine arap çöllerine göç etselermiş belki onlar da bir ülke kurabilirlermiş.. Şaka şaka... :) İnsan bu kadar yılda ülkenin bu hale nasıl geldiğine gerçekten inanamıyor. Petrol tabi ki birinci unsur ama yine de bu gelişimi anlamak çok zor. 

Gelelim Arapların eğlence anlayışına.. 3 gün boyunca aynı şekilde kutlama yaptılar. Bütün emirliklerde ayrı ayrı organizasyonlar düzenlendi. Akşam saatlerinde corniche caddesine gitmemiz gerektiğini öğrendik ve böyle bir kalabalıkla karşılaşacağımızı bilemeden konvoya dahil olduk. Herkes şaşırtıcı bi şekilde arabalarını süslemiş ve atmışlar kendilerini yollara. Bütün gençler ve çocuklar dışarılarda. Alkol olmadığı için kavga dövüş yok tabi ki. Karmaşık bir aile ortamı.. Çoğunlukla localler konvoya katılmışlar diğer kişiler ise (galiba yanlışlıkla konvoya karışan bizim dışımızda) buldukları tüm yol kenarlarını doldurmuşlardı. Piknik alanı gibi büyük kilimler, termoslar, nargile, sandalyeler.. Yaptıkları şey de geçenleri seyretmek. Saat 10 gibi havai fişekler atıldı. Fotoğraf makinamın azizliğine uğrayınca maalesef onları fotoğraflayamadım. 

Arap genç kızlar bile ellerinde köpük spreyleri ile savaşıyorlardı. Arabaların yanından yürüyerek geçen Arap gençler, birbirlerinin yolunu kesip ön camlara sprey sıkanlar vs vs.. Büyük bir karnaval şeklinde kutladılar, biz de onlara ayak uydurduk. Fotoğrafların birini çekmeye çalışırken de camımı açma zaafiyetini gösterince ben de köpük spreyden payıma düşeni aldım, yine de zevkliydi...

Ertesi gün ise kapanan tüm yollar, felç olmuş trafik sebebi ile arkadaşlarımızın olduğu yere ulaşmaya çalışan bize "yeter" dedirttiler..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum.