BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ'NDE YAŞAMAK NASIL BİR ŞEYDİR? HOW IS LIFE IN U.A.E ?

Çarşamba, Temmuz 14, 2010

anlatılması gereken kareler


ev yolumuz.. ana caddeye 3-5 dakikada çıkabiliyoruz. tabi bu sıcağın yoğunluğuna göre değişiyor. sıcak arttıkça varış hızı düşüyor. :)
evimiz.. yoksa konağımız mı demeliydim? tabi bunun sadece iki odası bizim. bu binaların tamamına sahip olanları ve kapılarında yatan arabaları da daha sonra fotoğaflayacağım.

taksimetre.. şöförünüzün fotoğrafını görebileceğiniz, gündüz mü gece mi açılmış görebileceğiniz, yolun sonunda tutarı sesli de söyleyen, 80 km. nin üzerine çıkıldığında yine bir uyarı yazısı gösterip sesli uyarı da yapan bir sistem bu. ama tabi benim çok sevdiğim hatta gelinlikle bile Taksim-Kemancı çıkışında yaptığım gibi "abi gündüz açar mısın?" sistemini uygulayamıyorsunuz..
Bu da taksi tarifesi. Yolcu koltuklarının camına yapıştırılmış. Görüleceği gibi maalesef gece tarifesinin başlangıç saati 10 pm.

Mango, Al Wahda Mall. Sanırım dünyanın neresinde olursa olsun en kalabalık mağaza hep Mango olacak. Indirim olsa da olmasa da farketmiyor. Ama hala bodylerin başına tezgaha toplaşmış Hintli ve Arap kadınlarının görüntüsüne alışamadım. La Senza'da durum daha da komikleşiyor, o ayrı..



Corn tutacağı. Bu alete verdiğim isim bu. Al Wahda Mall'da Türkiye'de görmediğim 'Stokes' diye bir mağaza.  İçeriye girdğinizde çıkasınız gelmiyor. Ve işte görebileceğiniz acayip şeylerden biri; Mısır servis etmek için yanında takılıp çıkartılabilen tutaçları olan bir tabak. Belki benim bu blogumdan sonra işportalara düşer ;)

Ve işte Al Wahda Mall'un önünde taksi sırasındayız. En sevdiğimiz Mall bu oldu. Hem evimize yakın hem içinde diğerlerine göre fiyatları daha uygun olan 'LuLu' market var hem de onun dışında işimize yarayacak çoğu şeyi orada buluyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum.